Klamydia smitte – Hvordan klamydia smitter, og hvordan du beskytter dig - Nordic Tests ApS

Klamydia smitte – Hvordan klamydia smitter, og hvordan du beskytter dig

Klamydia er en af de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme, og det er nemt at blive smittet uden at vide det. Klamydiasmitte kan ske ved vaginalt, analt eller oralt samleje. Det er også muligt at få klamydia i halsen gennem oralsex.

Hvordan smitter klamydia?

Klamydia smitter ved kontakt med inficerede kropsvæsker, og det kan overføres både ved almindeligt samleje og oralt samleje. Klamydia smitte oralt er ofte uden symptomer, hvilket gør det svært at opdage uden en test. Derfor er regelmæssige tests afgørende.

Sådan undgår du klamydia

Den bedste måde at beskytte sig mod klamydiasmitte er at bruge kondom under samleje. Dette gælder også ved oralsex, da det kan forhindre spredning af bakterien. Desuden bør du overveje at blive testet regelmæssigt, især hvis du har skiftende partnere.

Hvornår skal du testes for klamydia?

Mange, der bliver smittet med klamydia, oplever ingen symptomer. Hvis du har haft ubeskyttet sex eller mistænker, at du er blevet udsat for klamydiasmitte, bør du blive testet så hurtigt som muligt.

FAQ om klamydia smitte

Er klamydia farligt?

Ubehandlet klamydia kan føre til alvorlige problemer som infertilitet. Derfor er det vigtigt at blive testet og behandlet hurtigt.

Kan man få klamydia i munden?

Ja, klamydia kan overføres ved oralsex og inficere halsen. Dette kaldes også klamydia i halsen.

Smitter klamydia altid?

Klamydia smitter ofte uden symptomer, men ikke altid. Det er dog muligt at overføre bakterien uden selv at vide, at man er smittet.

Hvordan undgår jeg at blive smittet med klamydia?

Den bedste måde at undgå klamydia på er at bruge kondom ved både vaginalt, analt og oralt samleje, samt at blive testet regelmæssigt.

Ønsker du mere information om klamydia?

Så kan du med fordel læse vores artikler om klamydia symptomer og klamydia smitte!

Tilbage til blog

Test for kønssygdomme

Se udvalget af tests til kønssygdomme her

1 af 8