Klamydia i Danmark: Ny rekord for 2023 - Nordic Tests ApS

Klamydia i Danmark: Ny rekord for 2023

Klamydia i Danmark 2023: Opdateret Statistik Over Kønssygdommen

Klamydia er fortsat den mest udbredte kønssygdom i Danmark, og de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser en alarmerende stigning i antallet af smittede. Ifølge den seneste opgørelse fra 2023 blev der registreret 42.228 nye tilfælde af klamydia i Danmark, hvilket er en stigning på 4 % sammenlignet med 2022. Dette gør klamydia til en betydelig sundhedsudfordring blandt især unge i alderen 15-29 år, hvor smitteraten er højest.

Statistikken viser, at mænd udgør 53 % af alle klamydiatilfælde, mens kvinder står for 47 %. Det er en bekymrende udvikling, især set i lyset af, at klamydia ofte er asymptomatisk og derfor udiagnosticeret i mange tilfælde, hvilket kan medføre yderligere smitte. Region Hovedstaden har det højeste antal registrerede tilfælde, mens Region Nordjylland ligger lavest i antallet af klamydiasmittede pr. 100.000 indbyggere.

Klamydia-udvikling over de seneste år

Ser man på udviklingen af klamydia i Danmark over de seneste år, er der sket en generel stigning i antallet af smittede. Siden 2018 har antallet af registrerede tilfælde været i konstant stigning, med undtagelse af et kort fald i 2020, som muligvis kan tilskrives pandemiens påvirkning af testadgang. I 2021 og 2022 steg tallene igen markant, og 2023 sætter endnu en rekord.

Det samlede antal af kønssygdomme i Danmark, herunder klamydia, viser en tendens til, at de yngre aldersgrupper er mest udsatte. Især personer mellem 20 og 24 år udgør en stor andel af de smittede, hvilket understreger behovet for øget oplysning og indsats i denne aldersgruppe.

Geografisk fordeling af klamydiasmittede

Geografisk set er der forskelle i antallet af registrerede klamydiatilfælde i de forskellige regioner i Danmark. Region Hovedstaden har den højeste incidensrate med over 700 tilfælde pr. 100.000 indbyggere, mens Region Nordjylland ligger i den lavere ende med omkring 500 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Disse tal afspejler forskelle i både testadgang og adfærd blandt befolkningen i de forskellige regioner.

For mere information om klamydia og de seneste statistikker i Danmark, kan du besøge Statens Serum Instituts hjemmeside, hvor de løbende opdaterer data og analyser.

Tilbage til blog

Test for kønssygdomme

Se udvalget af tests til kønssygdomme her

1 af 4