Bedre fertilitet hos kvinder: Fem råd der kan øge din fertilitet - Nordic Tests ApS

Bedre fertilitet hos kvinder: Fem råd der kan øge din fertilitet

Det er ikke altid nemt at blive gravid. Mange kvinder kæmper med spørgsmål som: "Hvorfor bliver jeg ikke gravid?", eller "Hvad kan jeg gøre for at forbedre mine chancer for at blive gravid?".

I denne guide vil vi dykke ned i 5 vigtige tips, der kan hjælpe dig med at forstå og forbedre din fertilitet og øge din viden om ægløsning, graviditet og helbredstest. 

Tilbage til blog
Menstruationscyklus Illustration

Tip 1

Kend din Cyklus

At forstå din cyklus er det første skridt i din fertilitetsrejse. Ved at spore din cyklus kan du identificere, hvornår du har ægløsning, hvilket er den bedste tid at forsøge at blive gravid. Der findes apps og kalendere, der kan hjælpe dig med at holde styr på dette.

Du kan også måle dit fertilitetsniveau med en fertilitetstest. Dette er en hjemmetest der gør at du nemt kan se hvorvidt du er ved at gå i overgangsalderen, eller har andre udfordringer ifm. at blive gravid.

Billede af sund mad herunder bær, kerner, nødder og spinat

Tip 2

Spis Sundt

Det lyder måske banalt, men din krop har brug for de rigtige næringsstoffer for at fungere optimalt. Det gælder især når det kommer til graviditet.

Sørg for at få en afbalanceret kost rig på frugt, grøntsager, fuldkorn og protein.

  • Undgå forarbejdede fødevarer og overdreven sukker.
  • Spis økologisk for at undgå hormonforstyrrelser.
  • Hold styr på dit Jernniveau

Mange kvinder i Danmark døjer med et for lavt jernniveau. Jernmangel kan give konsekvenser på både den korte og den lange bane. Også for din fertilitet.

Hvis du vil holde styr på dit jernniveau, kan du køb en hjemmetest af jernniveau.

En kvinde der strækker ud efter at have dyrket motion

Tip 3

Dyrk Motion

Regelmæssig motion hjælper med at regulere dine hormoner og forbedrer din generelle sundhed. Det behøver ikke at være intens træning - selv en daglig gåtur kan gøre en forskel. Husk dog at konsultere din læge, før du starter en ny træningsrutine, især hvis du ikke har meget erfaring med træning.

Hvis du har svært ved at tabe dig, kan det være en idé at teste dit stofskifte.
Din stofskiftefunktion har stor indflydelse på din generelle sundhed, og kan for rigtig mange sætte en stopper for deres ønsker om at tabe sig.

Undersøg din stofskiftefunktion med en hjemmetest af stofskifte

En person der ryger en cigaret

Tip 4

Undgå Skadelige Vaner og Kønssygdomme

Rygning, alkoholforbrug og stress kan alle have en negativ indvirkning på din fertilitet. Overvej at søge støtte, hvis du kæmper med at bryde disse vaner. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på kønssygdomme som klamydia, der kan påvirke fertiliteten og gøre det vanskeligt at blive gravid.

Hvis du er i tvivl om du har klamydia, kan du købe en klamydia test der giver et svar på 10 minutter.

En gravid kvinder der står udenfor og holder på sin mave

Tip 5

Få de rigtige Vitaminer og Mineraler

Det bedste du kan gøre for at få alle de vigtigste vitaminer og mineraler er at spise sundt.

Det er dog ikke altid nemt, og derfor er der de seneste år kommet et stort marked for diverse kosttilskud.

Mens mange kosttilskud hævder at forbedre fertilitet, er det vigtigt at vælge dem, der er støttet af videnskabelig forskning. Folsyre og D-vitamin er to tilskud, der ofte anbefales til kvinder, der forsøger at blive gravide.

Du kan nemt teste dit vitamin-D niveau med en hjemmetest for D-vitamin

Test dit helbred derhjemme og få svar på dine spørgsmål om fertilitet 

Vi ved, hvor frustrerende det kan være at forstå fertilitetsverdenen. Derfor har vi hos Nordic Tests gjort det nemt for dig. Vil du vide, om du får nok D-vitamin, som er så vigtigt for din fertilitet? Eller er du nysgerrig på en overgangsalder test? Måske vil du bare gerne have ro i sindet og tjekke for klamydia eller gonore. Uanset hvad, er vi her for dig. Vi er ledige på chatten alle hverdage fra 10:00-18:00, og står klar til at hjælpe med at besvare dine spørgsmål.

Vores tests er nemme at bruge og giver dig hurtige, præcise svar. Ingen svære instruktioner eller lange ventetider. Vi tilbyder hurtig levering direkte til døren. Fordi vi mener, at alle fortjener at få overblik over deres sundhed. Tag det første skridt med os. Vi er med dig hele vejen.

Kilder:

1. Netdoktor

2. Trianglen

3. Babyinstituttet

4. WebMD

Mål din sundhed hjemme - bestil en helbredstest i dag

Se udvalget af helbreds hjemmetest her

1 af 17